Självmordsstatistiken ökar bland ungdomar och hemlösheten breder ut sig. Missbruk och kriminalitet går långt ner i åldrarna. Unga människor känner sig vilsna och ensamma. 
Vändzonens vision är att arbeta som ett komplement till andra organsiationer och instanser som arbetar för psykisk ohälsa bland våra barn och ungdomar.  Ungdomar ska inte se självmord som det enda alternativet. Tillsammans kan vi alla göra skillnad genom att lyssna och bryta deras tysnad! 


Föreningen Vändzonen är en politiskt och religiöst obunden förening som arbetar för utsatta och kränkta ungdomar.  Vändzonen startade 2010 och har sitt säte i Göteborg men ungdomsjouren täcker hela Sverige.

Det är inte lätt att vara ung idag. Än svårare blir det om man blivit utsatt för något brott eller har vuxit upp i en destruktiv miljö. Många sökande ungdomar har tappat helt tron på de vuxna i samhället.
De flesta ungdomar som får hjälp av Vändzonen vet inte vad de vill. De har inga konkreta tankar om framtiden. De sitter fast i låg självkänsla, känner sig vilsna, ensamma med självmordstankar eller ett självskadebeteende. En del ungdomar, både tjejer och killar, prostituerar sig, andra blir mobbade i skolan eller blir slagna hemma. Ungdomarna vi möter kommer med olika bakgrunder och olika problem. Gemensamt är dock känslan av hopplöshet, ångest och ensamhet. 
När man frågar ungdomar om framtiden vet de inte vad de vill, bara att de vill något ANNAT än den situation de sitter i just nu.